Dnes byly zveřejněny výsledky české části Evropské školní studie o alkoholu a jiných drogách (ESPAD) 2019

, rubrika Novinky

Nově zveřejněné výsledky české části Evropské školní studie o alkoholu a jiných drogách ESPAD 2019 potvrzují pokračující pokles výskytu užívání návykových látek u české mládeže, včetně jeho rizikových forem. Studie potvrdila již dříve sledovaný pokles míry pravidelného a denního kouření, konzumace alkoholu i aktuálních zkušeností mládeže se všemi sledovanými nelegálními drogami.

Podrobnější informace jsou zveřejněny v tiskové zprávě Čeští teenageři užívají návykové látky stále méně, ukazují výsledky české části mezinárodní studie ESPAD (viz Presscentrum na tomto webu; tisková zpráva je zveřejněna rovněž na stránce Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky v sekci Pro Média) a podrobné výsledky výzkumu najdete v periodiku Zaostřeno č. 5/2020 Evropská školní studie o alkoholu a jiných drogách (ESPAD) 2019 (v sekci Publikace - Zaostřeno na tomto webu). Kontakt pro média najdete v tiskové zprávě.


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage