TK ke zveřejnění výsledků české části studie HBSC zaměřené na rizikové chování školáků „S čím experimentují mladí Češi?“

, rubrika Press centrum

Tisková konference se koná 21. března 2024 (od 11 hodin) v prostorách Úřadu vlády ČR (Strakova akademie, Praha 1). Pro účast je nutná akreditace. Příchod médií: v  10:40.

Tisková konference ke zveřejnění výsledků české části studie HBSC 2022 zaměřené na rizikové chování školáků „S čím experimentují mladí Češi?"

 

Vážené redaktorky, Vážení redaktoři,

srdečně Vás zveme na tiskovou konferenci ke zveřejnění výsledků studie HBSC 2022 zaměřené na životní styl a rizikové chování českých školáků, která proběhne na Úřadu vlády ČR.

Výzkumný tým studie HBSC Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Úřadem vlády České republiky představí výsledky české části mezinárodní studie realizované v roce 2022 mezi žáky základních škol. Ukazuje se, že české děti objevily elektronické cigarety a holdují energetickým nápojům. Přitom ale méně, než v minulosti pijí alkohol a kouří tabák.

Termín:

21. března 2024

Místo:

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 (Strakova akademie)

Program:

10:40 - příchod médií na tiskovou konferenci na Úřad vlády ČR

11:00 - zahájení tiskové konference

11:10 - představení výsledků studie HBSC 2022 (Michal Kalman, hlavní řešitel studie HBSC v ČR, a Petr Baďura, datový analytik studie HBSC)

Pro účast na tiskovém briefingu na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace.
Prosíme o potvrzení Vaší účasti na emailovou adresu david.hlustik@vlada.gov.cz  

 

 


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage