Tiskové vyjádření národního protidrogového koordinátora k rozhodnutí premiéra o koordinaci protidrogové politiky

, rubrika Press centrum

Praha, 31.1.2018 - Vyjádření národního protidrogového koordinátora Jindřicha Vobořila k rozhodnutí premiéra o setrvání koordinace protidrogové politiky pod Úřadem vlády ČR.

Dnes jsem se sešel s premiérem Babišem a jednali jsme o prioritách v oblasti protidrogové politiky, kde prosazujeme odborný a vyvážený přístup, který zahrnuje represi, prevenci a léčbu. Opíráme se nejen o problematiku drog nelegálních, ale také legálních, jako je oblast tabáku, alkoholu a hazardního hraní.

Shodli jsme se, že ponechání sekretariátu Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky v čele s národním protidrogovým koordinátorem pod Úřadem vlády, má svůj význam.

Jsem rád, že se tímto krokem zachová meziresortní spolupráce a vyvážený přístup v protidrogové politice. Český koordinační mechanismus, tak jak je nyní nastavený, je oprávněně považován za jeden z nejlepších v Evropě i ve světě.

Jindřich Vobořil,
národní protidrogový koordinátor

 

 

Kontakt pro média:

Odbor protidrogové politiky ÚV
MgA. Renata Povolná (Hladná)
+420 728 302 397
hladna.renata(a)vlada.gov.cz

 


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage