Zubsolv – nový přípravek pro opiátovou substituční léčbu na českém trhu

, rubrika Novinky

Od května je nově v lékárenské distribuci v ČR přípravek Zubsolv, určený k substituční léčbě závislosti na opioidech. Přípravek je částečně hrazen ze zdravotního pojištění.

Zubsolv je přípravek ve formě sublingválních tablet (užívaných pod jazyk), obsahujících buprenorphinum a naloxonum, ve 4  variantách s odlišnou silou buprenorfinu. 

Přípravek je dostupný na lékařský předpis.

Terapeutické indikace: Substituční léčba závislosti na opioidech v rámci lékařské, sociální a psychologické péče. Účelem složky naloxon je zabránit nesprávnému intravenóznímu použití. Léčba je určena pro užití u dospělých a dospívajících starších15 let, kteří souhlasili s léčbou závislosti. 

Podrobné informace o přípravku Zubsolv, včetně jeho maximální ceny a výše úhrady ze zdravotního pojištění jsou k dispozici v Databázi léků na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL).

Jedná se o přípravek společnosti Accord Healthcare, na českém trhu působící prostřednictvím dceřinné společnosti Accord Healthcare s.r.o. Viz též https://www.accord-healthcare.com/cz/produkty/pevne-vyrobkove-formy/ZUBSOLV

 


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage