Regulovaný trh s některými drogami zajistí lepší kontrolu, míní Vobořil. Pašování nelegálních produktů to nevyřeší, namítá Frydrych

, rubrika Novinky

V pořadu Pro a proti vysílaném na stanici Plus Českého rozhlasu dne 6. října 2023 na otázky Karolíny Koubové odpovídali Jindřich Vobořil (národní koordinátor pro protidrogovou politiku) a Jakub Frydrych (ředitel Národní protidrogové centrály Policie ČR). Pořad je dostupný ze záznamu.

Audio záznam pořadu Pro a proti ze 6. 10. 2023 25:07 min) obsahující diskusi Jindřicha Vobořila a Jakuba Frydrycha moderovanou Karolínou Koubovou si můžete poslechnout z aplikace mujRozhlas a z dalších aplikací přinášejících podcasty.

Záznam je dostupný rovněž ze stránek plus.rozhlas.cz, z článku s titulkem Regulovaný trh s některými drogami zajistí lepší kontrolu, míní Vobořil. Pašování nelegálních produktů to nevyřeší, namítá Frydrych.

Z úvodní části článku citujeme:

  • "Vysoký komisař OSN pro lidská práva Volker Türk vyzývá k dekriminalizaci držení drog pro vlastní potřebu a upozorňuje na fatální dopady prohibiční politiky. Jeho zpráva přichází v čase, kdy v Česku vládní KDU-ČSL kritizuje národního protidrogového koordinátora Jindřicha Vobořila z ODS kvůli jeho výroku ohledně hypotetického regulovaného trhu s kokainem. S ředitelem Národní protidrogové centrály Jakubem Frydrychem diskutují o tom, jaký postoj k návykovým látkám zaujmout."

 

 


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage