NIDA FOR TEENS: informace nejen pro děti a mládež

, rubrika Novinky

Web přinášející vědecké informace o drogách a jejich účincích, určené pro děti a mládež (ve věku 11-17 let), učitele a rodiče. Součástí je i Blog o drogách a zdraví.

Stránky NIDA FOR TEENS jsou členěny do čtyř částí s odlišným charakterem obsahu:

  • NIDA pro teenagery - obsahuje vědecká fakta o drogách a dopadech jejich užívání (součástí je i verze "Easy-to-Read Drug Facts" pro dospělé s nízkou gramotností a "Drug Facts" pro dospělé), a dále Blog o drogách a zdraví, Videa a hry.
  • NIDA pro učitele - obsahuje nástroj NIDA's Lesson Plan and Activity Finder s více než 90 lekcemi založenými na vědeckých poznatcích a multimediálním obsahu.
  • NIDA pro rodiče - obsahuje informace zaměřené na prevenci a léčbu (napřílad jak mluvit s mladistvými o drogách a co dělat při podezření na užívání drog) a poskytuje základní fakta o drogách.

Stránky provozuje National Institute on Drug Abuse (NIDA) - Národní ústav pro (otázky) zneužívání drog, který je jedním z amerických Národních ústavů zdraví (National Health Institutes). Stránky jsou v angličtině a španělštině.

Některé z informací budou postupně zveřejňovány formou anotací v našem Blogu.


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage