Evropský testovací týden 22.-29.11.2019

, rubrika Novinky

Bezplatné testování na přítomnost viru HIV a žloutenky typu B a C probíhá ve dnech 22.-29. listopadu. Seznam testovacích míst v České republice.

Hlavním cílem kampaně je zpřístupnit široké veřejnosti bezplatné testování na HIV infekci a také na žloutenku typu B a C, případně syfilis a tím předejít pozdnímu odhalení infekce. Zastřešující organizací kampaně je Státní zdravotní ústav, na jehož stránkách je zveřejněna stručná informace o Evropském testovacím týdnu a Seznam testovacích míst (PDF). Do Evropského testovacího týdne se zapojují státní, soukromé i neziskové organizace, které nabízí testování na HIV infekci a vybraná pracoviště také na žloutenky typu B a C a syfilis.  

Seznam organizací nabízejících bezplatné testování je zveřejněn na stránce prevencehiv.cz. Informace jsou zveřejňovány také na stránce Národní program boje proti AIDS, na stránkách partnerských organizací a v regionálním tisku.


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage