Světová zpráva o drogách 2023 - webcast a text zprávy

, rubrika Blog

Světová zpráva o drogách 2023 (World Drug Report 2023) byla zveřejněna 26. 6. 2023 u příležitosti Mezinárodního dne proti drogám a nezákonnému obchodování s nimi. K dispozici je záznam (webcast) ze zveřejnění zprávy i celá Světová zpráva o drogách.

Webcast People First: CND Special Event to commemorate the International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking and to launch the 2023 UNODC World Drug Report je dostupný na UN Web TV. Součástí zveřejnění Světové zprávy bylo úvodní slovo, klíčová zjištění, panelové prezentace a diskuse.

Tisková zpráva UNODC World Drug Report 2023 warns of converging crises as illicit drug markets continue to expand (Světová zpráva o drogách 2023 varuje před sbližováním krizí protože trhy s nelegálními drogami se nadále rozšiřují) je dostupná na stránce unodc.org.

World Drug Report 2023 (Světová zpráva o drogách 2023) byla letos poprvé vydána v interaktivní podobě umožňující práci s daty. Zprávu najdete rovněž na stránkách unodc.org; byla vydána v angličtině, francouzštině, ruštině, španělštině, čínštině a arabštině . Obsahuje části, přístupné samostatně (citujeme z anglického vydání):

 

 

 


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage