" />

Healthy Nightlife Toolbox (Bezpečnější noční život)

, rubrika Novinky

Stránky "The Healthy Nightlife Toolbox" (HNT) jsou určeny pro šíření informací o intervencích (opatřeních) směřujících ke snížení rizika spojeného s užíváním alkohholu a (nelegálních) drog v prostřední noční zábavy, a zavádění těchto opatření do praxe. 

Stránky "The Healthy Nightlife Toolbox" (HNT; pouze v angličtině) provozuje od ledna 2017 Evropské monitorovací centrum pro drogy a drogovou závislost. Původně vznikly v rámci mezinárodní spolupráce několika institucí v rámci projektu podpořeného Evropskou unií.

Opatření a projekty, v jejichž rámci byla tato opatření zaváděna jsou pod odkazem Interventions. Informace obsahuje kromě názvu projektu, země a roku i grafickými symboly vyjádřenou oblast, které se projekt týkal a jeho hodnocení (rating; hvězdičky) a přínosu (+, ? neutral, příp. -). Po kliknutí na název projektu se otevře karta s kontaktními informacemi a odkazem na webovou stránku projektu. Pro vyhledávání jsou k dispozici filtry.

Stránky obsahují i odkazy na literaturu a další informace.

 

 


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage