Viliam Buchert: Legalizace marihuany je na spadnutí. Češi mají problém s úplně jinými drogami

, rubrika Blog

Šéfredaktor časopisu Reflex hovoří o novém akčním plánu politiky v oblasti závislostí. Video (rozhovor, 31 min) bylo zveřejněno 22. dubna 2023. Je dostupné ze stránek reflex.cz.

Z úvodního článku k video rozhovoru Viliam Buchert: Legalizace marihuany je na spadnutí. Češi mají problém s úplně jinými drogami citujeme:

  • "Asi nejzajímavějším nápadem, který by se měl v nejbližší době realizovat, je legalizace konopí pro rekreační účely. Autority doznávají, že negativní společenské dopady konopí nejsou natolik závažné, aby tuto drogu bylo nutné prohibitovat, což se na řadě ukazatelů stejně ukazuje jako nefunkční a zbytečný postup. 
  • Naopak přitvrdit by se mělo v oblasti dosud legálních drog a závislostí, jako je alkohol, hazard nebo tabák. Tyto závislosti totiž v české společnosti mají vyšší četnost patologického výskytu a představují skutečnou zátěž pro veřejné rozpočty. Kudy by se politika státu vzhledem k těmto substancím měla ubírat, se dozvíte ve videu."

Rozhovor s šéfredaktorem Viliamem Buchertem vedl Martin Bryś.

[Zdroj: Viliam Buchert: Legalizace marihuany je na spadnutí. Češi mají problém s úplně jinými drogami, reflex.cz, 22. 4. 2023; https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/118483/viliam-buchert-legalizace-marihuany-je-na-spadnuti-cesi-maji-problem-s-uplne-jinymi-drogami.html; zobrazeno 27. 4. 2023]

 


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage