" />

Kratom v Česku užívají statisíce lidí, alkohol je mnohem horší

, rubrika Blog

"Kratom není čajíček, ale morální panika je zbytečná," říká Viktor Mravčík v rozhovoru ze Zdeňkem Strnadem pro Flowee. Rozhovor z 22. 12. 2022 je dostupný jako podcast.

Rozhovor je dostupný ze článku s titulkem Flowcast @32 Viktor Mravčík: Kratom v Česku užívají statisíce lidí, alkohol je mnohem horší (38:25 min) jako FLOWCAST na stránkách flowee.cz a ze SOUNDCLOUDU.

Ve článku jsou zmíněny některé části rozhovoru. Například, na otázku "V současné době se připravuje legislativa, která by právě regulaci měla umožnit. V jaké je fázi a kdy bude přijata?", V. Mravčík uvedl:

  • Tento návrh projednáváme v meziresortní pracovní skupině pod Radou vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí. Jsme už poměrně daleko, návrh zahrnuje zákaz prodeje nezletilým, nutnost kontroly věku a všechny parametry, týkající se produktu a jeho kvality. Inspirovali jsme se nastavením a omezeními u tabákových výrobků a alkoholu. Snažíme se, aby regulace byla připravena a přijata co nejdříve.

Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage