Je ČR stále kasinem Evropy? (Debata o současné regulaci hazardních her v ČR)

, rubrika Blog

Debatu o současné regulaci hazardních her v ČR, které se zúčastnili náměstek pro daně a cla z ministerstva financí Ing. Mgr. Stanislav Kouba, Ph.D., ředitel Institutu pro regulaci hazardních her Mgr. Jan Řehola, Ph.D., a ředitel výzkumu Společnosti Podané ruce doc. MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D., je možno si pustit z video archivu. Debata se konala 23. listopadu 2021.

Institut pro regulaci hazardních her uspořádal od 22. listopadu do 28. listopadu 2021v rámci projektu Zodpovědné hraní kampaň Týden zodpovědného hraní, která má za cíl vzdělávat veřejnost o zásadách a nástrojích, které mohou hráči využít při hraní on-line i v provozovnách.

V rámci Týdne zodpovědného hraní se uskutečnila živě vedená on-line debata (1:03:00 hod.), která je dosud (zobrazeno 24. 11. 2021) dostupná přes stránku České noviny pod titulem Živě: Je ČR stále kasinem Evropy? a na stránkách některých z médií, která debatu odvysílala živě - například  Týden.cz pod titulem Je ČR stále kasinem Evropy? či TV Barrandov. ČTK debatu zpřístupnila zdarma v rámci svého servisu #Protext

Diskutovaná témata

  • Zhodnocení aktuálně nastavené regulace hazardních her. Je ČR stále kasinem Evropy? 
  • Vztah regulace a samoregulace: co reguluje zákon, jak k problematice přistupuje stát a jak se trh reguluje sám. 
  • Stanovení pravidel: identifikace potenciálně rizikových hráčů. 
  • Nelegální hazard jako společný nepřítel státu, legálního trhu i samotných hráčů: nástrahy nelegálního hazardu, jak poznat nelegální hernu/casino/webovou stránku. 
  • Další směřování regulace.

 

 


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage