Hexahydrokanabinol (HHC) a příbuzné látky

, rubrika Blog

Evropská agentura pro drogy (EMCDDA) zveřejnila technickou zprávu Hexahydrocannabinol (HHC) and related substances (Hexahydrokanabinol /HHC/ a příbuzné látky). Zpráva byla zveřejněna 17. dubna 2023. Je dostupná na stránkách EMCDDA.

Zpráva Hexahydrocannabinol (HHC) and related substances (Hexahydrokanabinol /HHC/ a příbuzné látky) je dostupná ze stránky Publications na webu EMCDDA. Byla vydána pouze v angličtině.

V úvodní informaci k publikaci se píše:

  • "Trh s hexahydrokanabinolem (HHC) a příbuznými polosyntetickými kanabinoidy (SSC) je rychle se rozvíjející oblastí, o které je v současnosti k dispozici málo informací. Situace v Evropě uvedená v oddíle 1 může poskytnout pouze přehled a bude nutně neúplná; slouží také ke zdůraznění potřeby podrobnějšího monitoringu. V průběhu roku 2023 již v některých zemích došlo k určitému vývoji, například ke sdělením o významných záchytech ze strany orgánů činných v trestním řízení a ke změnám právního statusu. Tam, kde to bylo možné, byly zapracovány aktualizace."

Přímý odkaz pro stažení publikace: https://www.emcdda.europa.eu/system/files/documents/2023-04/emcdda-technical-report-hhc-and-related-substances_0.pdf


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage