Příručka WHO pro věznice a další detenční zařízení - COVID-19

, rubrika Blog

Světová zdravotnická organizace (WHO) vydala v souvislosti s COVID-19 příručku pro věznice. Český překlad připravilo a zveřejnilo plzeňské Centrum protidrogové prevence a terapie, o.p.s.

Publikace COVID 19 VE VĚZNICÍCH A DALŠÍCH DETENČNÍCH ZAŘÍZENÍCH. PŘIPRAVENOST, PREVENCE A KONTROLA obsahuje návody pro preventivní kroky, i postupy co dělat, když se nemoc COVID-19 zjistí ve věznici. Česká verze je ke stažení v PDF ze stránek Centra protidrogové prevence a terapie, o.p.s.

Původní anglickou verzi zveřejnila Regionální kancelář WHO pro Evropu pod titulem Preparedness, prevention and control of COVID-19 in prisons and other places of detention v březnu 2020. Brožura byla vydána i v ruštině.

Na stránkách WHO pro Evropu je dostupný i checklist (kontrolní seznam pro vyhodnocení připravenosti, prevence a kontroly COVID-19 ve věznicích a jiných detenčních zařízeních, vydaný 9. dubna 2020: Checklist to evaluate preparedness, prevention and control of COVID-19 in prisons and other places of detention, 9 April 2020 Je rovněž dostupný i v ruštině.


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage