Politika týkající se konopí: stav a vývoj (publikace EMCDDA)

, rubrika Novinky

Cannabis policy: status and recent developments je věnována stavu a poslednímu vývoji politických přístupů, týkajících se konopí. Stránka je součástí webu Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA), které je decentralizovanou agenturou Evropské unie.

Na stránce Cannabis policy: status and recent developments najdete přehledně zpracované informace k legislativě týkající se konopí a přístupů ke konopné politice v evropských zemích i v zemích mimo Evropu, včetně modelů pro legální distribuci konopí. Uvádí se i přehled alternativ k trestu pro osoby užívající konopí jako drogu a přehled sankcí souvisejících s konopnými delikty v jednotlivých evropských zemích. Mezi aktualitami najdete mj. Doporučení WHO ke klasifikaci konopí z ledna 2019. Pokud vás téma zajímá, můžete se na stránce zaregistrovat pro odběr aktualizací e-mailem.


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage