" />

Pregabalin: Guidance for people working with Pregabalin users (metodika)

, rubrika Blog

Publikace "Pregabalin: Guidance for people working with Pregabalin users" byla vydána v r. 2017 v Irsku.

Brožura Pregabalin: Guidance for people working with Pregabalin users je určena pomáhajícím profesím - pracovníkům, kteří mají mezi klienty uživatele pregabalinu, kterým tato látka nebyla vydána na předpis. Může však být užitečná i pro ty, kdo překračují předepsané dávky pregabalinu, užívají pregabalin jenž nebyl předepsán jim nebo těm, kdo pečují o pacienty užívající pregabalin. Je určena pro dospělé čtenáře, případně pro mládež mladší než 16 let, pokud by ji četli s podporou kvalifikovaného pracovníka pro mládež, sociálního pracovníka nebo odborníka na závislosti.

Broužuru o 20 stránkách (v angličtině) je možno si stáhnout na stránkách irské online knihovny HRB National Drugs Library. 

Prebalgin - obálka brožury

Pregabalin je látka, původně užívaná pro prevenci záchvatů u osob s epilepsií. Řadí se mezi gabapentinoidy, do které patří i gabapentin (antiepileptikum).

V ČR je pregabalin scvhálen pro užití ve dvou terapeutických indikacích: (1) epilepsie, (2) periferní neuropatická bolest u dospělých. Lékový profil pregabalinu najdete na stránkách časopisu Remedia online; článek je určen pro odborníky ve zdravotnictví. 


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage