Press centrum

Tiskové zprávy či vyjádření Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti a Odboru protidrogové politiky Úřadu vlády České republiky.

Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky schválila novou národní strategii 2019-2027

PRAHA, 26.03.2019 – Na Strakově akademii proběhlo jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky pod vedením předsedy vlády Andreje Babiše. Jde již o druhé jednání v tomto roce. Místopředsedkyní Rady vlády je národní koordinátorka pro protidrogovou politiku Jarmila Vedralová. Členy jsou zástupci odborných společností a ministerstev.

Čtěte více

Zasedá Komise OSN pro narkotika ve Vídni. Česká delegace v čele s ministrem zdravotnictví a národní protidrogovou koordinátorkou prosazuje vyváženou, integrovanou a na důkazech založenou protidrogovou politiku respektující lidská práva

PRAHA/VÍDEŇ, 15.03.2019 - Ve dnech 14. a 15. března se ve Vídni koná ministerský segment 62. zasedání Komise OSN pro narkotika (CND). Ministerské jednání probíhají v plénu a v rámci dvou interaktivních kulatých stolů, v rámci nichž ministři hodnotí dosavadní pokrok, který byl učiněn v posledním desetiletí po ministerském zasedání CND v roce 2009, které stanovilo cíl do deseti let podstatně snížit globální nabídku a poptávku po ilegálních drogách.

Čtěte více

Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage